Нови технологии

Климатик в интериора

За задоволяване на различните вкусове на потребителите производителите на климатична техника се стремят техните продукти да бъдат не само с висока енергийна ефективност, но и да имат добър дизайн. Климатиците имат все по-привлекателни форми и вече не се предлагат само в станадартния бял цвят.

Много често при покупка на климатик интересът е насочен и към неговия външен вид, който трябва добре да се впише в интериора.

Въпреки че много от климатиците имат компактен и стилен дизайн, за клиентите, които искат да подчертаят неговото присъствие в помещението, е важно и по-различното цветово решение.

Ако искате климатикът да се открои

При условие, че обичате да експериментирате, можете да откриете модел климатик, който да бъде както ефективен и многофункционален, така и с интересен цвят.

Цветните модели не са така масово разпространени, но могат да се открият.

Ако сте любители на сивото и черното, инверторните климатици на мицубиши предлагат серия в класическо бяло, красиво сребърно и елегантно черно.

Същият производител предлага и серия хиперинверторни климатици в червен цвят, черен с различни нюанси, цвят бяла перла, както и традиционния бял цвят.

Дайкин също създаде нова линия продукти, включваща не само тела, изцяло бели или сребристи, но и черни, вкл. и тяло с панел от дърво в такъв цвят.

Вътрешно тяло с лъскав черен панел на своите стенни климатици предлага и самсунг.

Все повече производители произвеждат цветни климатици не само заради повишените изисквания на клиентите, но и поради пожълтяването на белия цвят с времето.

Въпреки че климатикът вече се е превърнал в едва ли не задължителна част от интериора, ако искате да не е толкова безличен, можете да помислите за по-елегантен вариант.

Новата дизайнерска серия климатици фуджицу са не само в хармония с интериора, но и са изключително елегантни заради триизмерната си форма с извита повърхност. Освен това текстурата на повърхността се променя на дневна светлина.

Ако не искате климатикът да бъде фокусна точка

Може би сте от хората, които обичат по-практичните и изчистени интериори. В такъв случай трябва да помислите как да прикриете по подходящ и оригинален начин климатика в интериора.

Има няколко начина:

– фалшива стена или параван от подходящ материал за скриване на тръбата на климатика;

– монтиране на корниз с кукички за прикрепяне на кабелите;

– поставяне на климатика над шкаф, в ниша или интегриране в мебел;

– избор на климатик с цвят, еднакъв с цвета на стената, за да бъде почти невидим.

Имайте предвид, че където и да е монтиран климатикът, не трябва да има пречка за въздуха, който се обдухва от вътрешното тяло. В противен случай ще се наруши ефективната работа на климатика и дори може да се повреди. Освен това трябва да има и достъп до него за почистване и профилактика.

Що се отнася до външното тяло на климатика – не бъдете чак такива естети. Може да го покриете с брезент само при опасност от виелици и градушки и след това пак да го откриете. То е направено така, че да издържа на ниски и на високи температури. А и ако го покриете, има опасност в него да се подслонят гризачи или да се появи мухъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close