Компютри

Плюсовете в Windows 10 и актуализирането му

​Доста голяма част от компютрите в нашето ежедневие работят под Windows платформата на Microsoft. Ако сте ползвали компютър с инсталирана операционна система Windows от преди няколко години и плавно сте преминавали към по новите версии със сигурност сте забелязали възхода на 10. Десетката вече е и водещата ОС на пазара.

Смятаме, че потребителите ни трябва да са в крак с най-новото и най-доброто на пазара. Затова и ви представяме плюсовете в Windows 10 и актуализациите, които му предстоят.

Възможностите на последната версия на операционната система на Microsoft са уникални – това е и причината тя да се смята за върхова точка в PC индустрията.
Най- открояващото се в Windows 10 е неговият интерфейс. Той е супер приятен. От компанията предлагат множество тъмни и светли теми на потребителите си, за да им е максимално комфортно в работна среда.

Развитие

Актуализациите на системата от октомври 2018г и май 2019г я направиха в пъти по-ефективна, бърза, надеждна и сигурна. Също така се добавиха и много допълнителни вградени в Windows приложения, които да спестяват време и усилия на потребители.

Актуализациите, които предстоят също изглеждат обещаващи – във всеки следващ ъпдейт се крие по някой открит и отстранен бъг в сигурността на платформата, който разработчиците са констатирали. Също така се набляга и на производителността на системата.

Windows 10 е операционна система, която се поддържа от всички PC устройства. Ако имате стар лаптоп или домашен компютър със стара версия на Windows не се колебайте. Веднага преминете към 10. Това е най-„леката” и съвместима операционна система. Може да я използвате дори на компютър от преди едно десетилетие.

Цена

Като недостатък на Windows 10 можем да отбележим цената и. Тя е главозамайващите 259 евро. Сумата никак не е малка и за обикновения потребител изглежда космическа. Естествено в уеб пространството може да я намерите и на по-достъпни.

Защо обаче ние смятаме, че операционната система на Microsoft си заслужава всяка стотинка ? – С нея можете да спестите много време и сте по-ефективни. Нещото, което обаче прави Windows 10 толкова добра е софтуерът за работа с нея. Също така ако сте с по-стара версия на операционната система след съвсем кратък период от време ще ви се наложи да преминете. Искате или не поддръжката на Windows 7 ще бъде спряна през януари 2020г.

В периода преди спирането от поддръжка от Microsoft предлагат да мигрирате към 10 и да закупите техните продукти от Office пакета на промоционални цени. Дали това ще продължи и след януари месец не е ясно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close