Нови технологии

Подовите климатици – по-функционални и комфортни

Сред алтернативните начини за отопление по света, а и в България, все повече се налагат климатиците във всичките си разновидности. Макар и понякога на потребителя да му се струва, че те са доста скъп вариант за отопление, а и за охлаждане, поради изключителната енергоспестяваща инверторна технология на тези уреди след време те се оказват добра инвестиция.

С кои свои функции подовите климатици будят интерес?

Макар че подовите климатици като че ли все още не са толкова популярни като стенните например, много от техните приложения са впечатляващи. Обикновено веднага се забелязва семплият им елегантен дизайн, но имат и други интересни функции, някои от които незаменими:

– Основното предимство на всички подови климатици пред останалите е, че позволяват подаването на обработения въздух както в долната си част, така и в горната, като това става автоматично.  Така циркулацията на въздуха в помещенията е много по-ефективна и равномерна в различните режими на работа. Чрез новата технология Rapid Heat при някои модели се достига много бързо идеалната стайна температура.

Други модели притежават функция Multi Vane Flow, с която се осигурява равномерно и ефективно отопление.

– Работят с фреон R32, който е по-екологичен, т.е. с по-нисък потенциал за глобално затопляне и намалява въздействието върху околната среда с 68%.

– Притежават интелигентни системи за обезскрежаване чрез монтирането на температурен датчик на топлообменника на външното тяло.

– Функцията самопочистване позволява не само вътрешно изсушаване, но и елиминиране на микроорганизмите с йонен, карбонен  или друг филтър.

– Автоматичен таймер за стартиране и стопиране, като има възможност да бъде и седмичен. Разликата в температурата в долната и горната граница може да бъде най много 2°С.

– Мощен режим на работа в различен диапазон – например подови климатици 9, 12, 18, 24 и др., като различното количество топлина, изразено в BTU, ще ни ориентира към какъв климатик да се насочим съобразно кубатурата на помещението.

– Режим сън, в който климатикът автоматично контролира температурата и осигурява безшумна работа в спалнята.

– Икономичен режим, който позволява спестяването на енергия и предотвратяване на прекъсване на електрозахранването при включване на повече електроуреди.  При най-масово разпространения размер – 12, т.е. 12 000 BTU, разходите би трябвало да не надвишават 30-40лв. на месец.

– Някои модели притежават функцията да работят като вентилатор, без да се затопля или охлажда въздухът.

Как подовите климатици осигуряват комфорт?

Превръщайки се в част от интериора  в стаята, подовите климатици го правят по-добре подреден и оптимизиран, а също и допринася изцяло за нашия комфорт, предлагайки:

– висока ефективност дори при екстремни минусови температури;

– тих режим на работа;

– интелигентен температурен контрол с функция Econo Cool;

– равномерна топлина и винаги топъл под;

– управляване с WiFi адаптер;

– спестени разходи за електричество;

– повече свободно пространство;

– удобство при монтаж и почистване.

Други екстри при много от подовите климатици като йонизация, аспирация  и самопочистване увеличават допълнително комфорта на потребителя и спокойното му пребиваване в една сигурна и здравословна среда.

Ако поставим правилно климатика си и го експлоатираме според всички изисквания, домът ни ще бъде уютно топъл през зимата и приятно хладен през лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close