Нови технологии

„Ние ви поднасяме бъдещето днес” – иновациите на Apple​

Apple разполага с над 210 млрд. долара пари в брой, според доклад на компанията за третото тримесечие на финансовата 2019г. Компанията харчи много за разширяване на гамата си от услуги. Освен в инвестиране на работни места в САЩ – предвидени са около 15 000 за служители в Остин, Тексас – вниманието на амбициозния екип е фиксирано и върху създаването , разпространяването и налагането на иновативни продукти.

През есента Apple ще стартира новата стрийминг услуга Apple TV+, на фона на намаленото търсене на iPhone.

Освен това компанията наскоро обяви, че ще придобие подразделението на InteI за модемни чипове за смартфони в сделка за 1 млрд. долара.

През второто тримесечие на 2020г. Apple предвижда да пусне на пазара очила с добавена стойност. Това твърди анализаторът Минг – Чи Куо. Предполага се, че този нов продукт ще предизвика раздвижване на пазара и ще създаде трайна технологична тенденция. Според анализатора, новите очила на Apple ще работят в тандем със смартфон. По този начин потребителите по-рядко ще изваждат iPhone от джоба си, защото очилата ще бъдат придружаващ продукт.

Твърди се още, че освен „умните” очила, Apple подготвя излизането на интелигентен часовник Apple Watch с функция за проследяване на съня.

Но най-голямата гордост на Apple са Mac компютри, базирани на собствени процесори на Apple. Според информация от Bloomberg и Mac Rumors тяхната поява се чака в края на 2020г.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук още преди 10г. пред инвеститори заяви: „Ние вярваме, че трябва да притежаваме и контролираме основните технологии за продуктите, които произвеждаме”. И макар че някои медии преди години нарекоха Apple не „лидер”, а по-скоро „последовател”, компанията има амбицията да се наложи на пазара и с три нови модела iPhone от ново поколение. Това са iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Най-опростеният модел има 6,1-инчов IPS дисплей, а другите два смартфона са оборудвани с OLED дисплеи с размер на диагонала 5,8 и 6,5 инча. Новите модели бяха представени в театъра „Стив Джобс” на 10 септември.

Със серия от технологични нововъведения Apple продължи да се утвърждава като компания, мислеща преди всичко за своите потребители. Освен трите нови модела смартфони и стрийминг услугата, която ще стартира на 1 ноември, компанията представи на своята ежегодна проява в Купертино, Калифорния нова платформа за видеоигри с абонамент. Тя ще е на разположение в над 150 страни и в нея ще има над 100 игри. Интерес предизвикаха новия модел таблет с датчици за пръстови отпечатъци, както и новите смарт часовници с възможност за подаване на спешен сигнал в над 150 страни.

Заради своите нововъведения в технологиите, и най-вече заради това, че само Apple предлага трите неща, обединени в едно – хардуер, софтуер и услуги, компанията бе определена за най-иновативната компания от сп. „Fast Company” през 2018г. С този темп на развитие и със стремежа си да държи на качеството и удовлетворението на потребителите, Apple безспорно се доказва и днес като една от водещите в сферата на технологиите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close